Avancerad sök är en funktion i memlist som gör det möjligt att få fram ett resultat ut efter ett antal filter. Denna funktion kan vara nödvändig om man önskar t.ex. ta ut en rapport över ett visst urval medlemmar.

Sök med filter #

Under sektionen Avancerad kan man genom att öppna flertalet menyer aktivera eller avaktivera filter som påverkar det resultat som ges när man klickar på den blåa sök knappen i högra hörnet kallas SÖK.

Visa fler filter #

I standardvyn så synas det två rader av filter, som t.ex. Registreringsdatum, Ålder, Medlemstyp osv. Memlist avancerad sök har dock ännu fler filter som man kan nå genom att klicka på knappen VISA FLER AVANCERADE FILTER.

Detta ger dig tillgång till ännu fler filter som t.ex. E-post, Telefon, Medlemsartikel osv.

Sparade sökningar #

För att underlätta avancerade sökningar från gång till gång, har vi en funktion som gör att du kan spara en tidigare sökning. Detta ger effekten att när denna sparade sökning väljs så applicerad de filter-inställningar som sparats i den tidigare sökning på den kommande sökningen.

  1. Genomför en sökning med önskvärda filter
  2. Skriv in under fältet Spara sökning ett önskvärt namn som beskriver sökningen och klicka sedan på knappen SPARA.
  3. Ni kan sedan hämta upp denna sparade sökning under sektionen Sparade sökningar och applicera detta på sökresultatet.

Hantera resultat #

Resultat som framställs av en sökning presenteras i en tabell under avancerade-sök-filtrerna. Detta resultat är även uppdelade i flertalet kolumner. Vilka kolumner som visas bestäms av de taggar som är satta ovanför sökresultatet.

Det går även att sortera de olika kolumnerna från lågt-till-högt och högt-till-lågt genom att klicka på de små pilarna på kolumn rubriken.

Exportera #

Önskar man exportera datan till xlsx-format eller som etikett så kan detta göras genom knappen kallad EXPORTERA. Efter val av typ, så laddas denna fil ner till din dator.

Hur upplever du artikeln
Updated on 2023-11-13